Üst göğüs nasıl çıkar? Üst göğüsün püf noktaları nelerdir?

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve PacoRabanne tarafından 9 Haziran 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. PacoRabanne
    Offline

    PacoRabanne Yeni Üye

    Katılım:
    2 Mart 2006
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize sevgi ve saygılarımı yoluyorum.

    arkadaşlar bende mide kol kanat bacak omuz falan hepsi çok sağlam özellikle mideyi çok sağlam yaptım ayıptır söylemisi salondaki herkes benim midemi kıskanıyo :) ama şöyle bi olay var bende üst göğüs sıfır alt göğüs sağlam ama üstü yok buda midenin güzelliğini öldürüyor yani göğüs sağlam bi şekilde çıksa mide daha çok belli olcak neyse arkadaşlar üst göğüsü kısa sürede nasıl çıkartabilirim? hangi hareketleri yapayım en sağlam hareketi hangisi?

    Şimdiden sevgili arkadaşlarıma ve değerli adminlere teşekkür ederim...!
     
  2. mastertrainer
    Offline

    mastertrainer Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    443
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Boş gezen
    Yer:
    Ankara
    üst göğüs uzmanı bence arnold.onun üst göğüsü üzerinde bardak koyabildiğini okumuştum.benim üst göğüsümle alt göğüsüm arasında pek bi fark olmadı.nedeni ise belirli dönemlerde üst göğüs ağırlıklı çalışmamdan dolayı...incline bench press le başladım üstüne onun dumbbell pressini girdim sonra açış veya dips ile dewam ettim...salonunda var mı bilmiyorum ama smith makinesinde yapacağın üst göğüs press bayağı iyi iş görürür seni tatmin edecektir...benim favorim arnold ise üst göğüs press ile geniş tutuş lat pulldowns öne çekişi süpersetlemeyi öneriyor...gene 8-kere mr.olympia olmuş lee haney ise üst göğüs press ile t-bar çekişi bir arada vermiş...bana kalırsa 1-1,5 ay göğüs idmanının başına üst göğüs egzersizlerini al sonucu çabucak farkedilir...
     
  3. zülküf turan
    Offline

    zülküf turan Özel Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2006
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    126
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    vücut geliştirme kitap yazarı.
    Yer:
    mersin
    üst göğüs

    barla üst göğüs çalışmasını yazıyorum eğer istersen üst göğüs pres ve fly hareketlerinide yazarım.İNCİLİNE BARBELL PRESS
    (eğik sehpada barla üst göğüs çalışması)

    Göğüs hareketlerinin temel taşlarını oluşturan hareketlerin içersinde yer alır. Çok zor gelişen üst göğüs adalesi için yapılan bu hareket tekniği. Yukarı doğru meyilli olan ve yaklaşık olarak 30 ila 50 derece arasında değişen meyilli bir sehpada (inciline bench press) yapılır. Bu vermiş olduğum dereceler genelde kademeli olarak artırılan veya indirilerek çalışmalar yapılır. Buda üst göğüs tendonlarına değişik etkisi olur. Değişik acılarda çalışmak üst göğüs kasları için her zaman olumlu netice verir.
    Üst göğüs hareketi bench press hareketine çok benzer dirsekler yine dışarıda dır en önemli fark sen barı en üst noktadan olabildiğince aşağı indirirsin bu üst göğüsteki kas liflerini etkili şekilde uyarır. Hareketin en üst noktasındaki amaç. Göğüs kaslarını sıkıştırmaktır sonra harekete hiç ara vermeden diğer tekrarlara geçmektir. Hareketin amacı üst göğüs kaslarını geliştirmektir.
    Harekete akılıca odaklanmak: üst göğüs çalışmalarında (inciline bench press) ve düz sehpada normal göğüs çalışması (bench press) tekniklerini uygularken veya çalışırken harekete odaklanıp çalıştırdığınız göğüs kaslarını hissetmek önemlidir. Pratikte ve aklın odaklanmasıyla ağırlığı hareket ettirmektense çalıştırdığımız kas guruplarına konsantre olmayı öğreneceğiz.
    Çalışmanın yolu ve programı : üst göğüs çalışması çalışma programınız da her zaman ikinci sırada yer almalıdır. İlk eksersizde normal sehpada göğüs çalıştınız. İse üst göğüs çalışmalarında ısınmaya gerek yoktur. Doğrudan üst göğüs kasları için barın altına gire bilirsiniz3 set 8-12 tekrar arası uygulaya bileceğiniz bir ağırlıkla çalışınız setleri uygularken 8 tekrarda zorlandığınızı anladınız ise fazla zorlamayınız.
    İlk göğüs eksersizi 2 veya 3 set uyguladıktan sonra üst göğüs kasları için de aynı uygulayınız. İlk tekrarlarda ağır ağırlığı tercih ediniz.

    ÜST GÖĞÜS HAREKETİNİN EVRELERİ

    1. Barı sehpadan alımı ve (partner)
    2. Barı tutuş mesafesi ve dirseklerin pozisyonu
    3. Vücudun pozisyonu ve nefes alma.
    4. Barı göğüse indirme anı.
    5. Barı yukarı press.
    6. Üst göğüs inciline bench press başlama pozisyonu
    7- üst göğüs çalışmalarında yapılan hatalar


    BARI SEHPADAN ALIMI VE (partner)

    geniş kelepçeli sehpayı tercih edin ellerinizle barı kavrayacağınız yerden rahatlıkla ala bileceğiniz mesafede olmasına dikkat edin. bazı sehpalarda tutulacak yer ile aynı yerle barın demirinin sabitlendiği yer olunca barı sehpadan almak zorlaşır. geniş tutacaklı yani barın sabitlendiği yerin geniş olması hem barın dengesi ve hem de tutulması acısından iyi olur. bu konuda antrenman arkadaşınızın da size yardımcı olması gerekir. özellikle ağır kiloların altına girince her türlü sakatlık ve yaralanmalara karşı ve kendine güven acısından gereklidir. barı sehpadan almak için barın kol mesafesinden biraz aşağıda olması her zaman tercih sebebiniz olsun.

    BARI TUTUŞ MESAFESİ VE DİRSEKLERİN POZİSYONU

    Düz sehpada (bench press) barı tutuş mesafesi hakkında detaylı olarak anlatım ama üst göğüs çalışmalarında barı her zaman omuz açıklığın dan yaklaşık olarak8 ila 10 cm olarak olmasına özellikle dikkat edin. Üst göğüs antrenmanlarında barı aşağı indirirken dirseklerimiz omuz kemiği olan köprücük kemiği uzantısında tutalım. Bu pozisyonumuzu hareket süresince bozmayalım. Ama ağırlık artıkça dirsekler vücuda yaklaşa bilir. Bu hareket rutinleri arasında olağandır. Barı indirirken çenenize yakın yere kadar indirmeye gayret edin. Barı ellerle kavrayarak baş parmakla barı sarın avuç içleriniz dışarı baksın. Bazen çalışmalarda baş parmağı da içeri ala bilirsiniz.

    VÜCUDUN POZİSYONU VE NEFES ALMA.

    Eğer üst göğüs kaslarının tam olarak uyarılıp çalışmasını istiyorsan sehpanın meyillini 30 dereci e tutarak. Sehpaya 45 derecelik acıyla ve ön omuz kaslarına baskı gelecek şekilde hareketimizi uygulamak için pozisyon alalım. Bu pozisyonda anlatmak istediğim acı üst bacak ile karın kaslarının yapacağı acıdır sırt kaslarımız ile başımızın sehpanın minder kısmı ile tam temas ederken. sırt ve kalçamızda aynı düzlemde olsun ayaklarımızı bir desteğe veya bir yere gelecek şekilde vücudumuzu tam dengeleyelim. kollarımız her zaman gergin ve güçlü olsun barı yukarı ve zirveye kaldırırken dirsekleri yukarda tam Kilitlemeyelim barı aşağı indirirken nefes alarak çiğerlerimize temiz hava ile dolduralım barı yukarı presslerken nefesi dışarı atarak göğüs kafesimizi sıkıştırmayalım

    BARI ÜST GÖĞÜSE İNDİRME ANI.

    Üst göğüs çalışmalarında barı çenenin altına gelecek şekilde indirmek üst göğüs kaslarının gerginliğini ve kas liflerinin çalışması için mükemmel bir teknik çalışmadır. Unutmayın burada sehpanın eğimi de önemli bir rol oynar.
    • Barı omuz genişliğinden biraz daha geniş tutalım(bu genişlik sizin anatominize uygun bir genişlik olsun uzun boylu bir sporcu ile kısa boylu bir sporcunun kolları tabiki bir birine eşit değildir) bunun için tutuş yerleri bir birinden farklıdır.
    • Dirsekleri mümkün oldukça omuz ile aynı hizada ve düz tutmaya çalışalım. Hareket süresincede bu acıyı korumaya çalışalım.
    • Barı aşağı indirirken nefes alalım.bar göğüse değince adalede gerginli hissedelim.adalede gerginlik ve kontrolü seni elinde olsun.
    • Barı göğüsün üzerinde zıplatma sana zarar verebilir.
    • Ağır kilolara yardımcını gözetiminde gir.
    • Barı sehpadan alırken,indirirken yardımcının gözetimini iste.
    • Barı indirirken omuz kaslarını da kontrol et.çünkü bu harekete omuz kasların da aşırı zorlama olabilir.
    • Barı göğüs kaslarının üzerinde eğer programın da varsa 5-8 saniye arası tuta bilirsin.

    Barı üst göğüsten itiş evresi (press)
    Barı üst göğüsten yukarı itişte her zaman için büyük bir güç gerekir. Barı itiş barı aşağı indirmeye oranla iki kat daha zordur. Hata genellikle barı yukarı doğru presslerde yapılır.vücut veya kollar zorlanınca vücudun pozisyonu bozula bilir.ve yapılan en büyük hataların başında da barı yukarı presslerken belden itibaren yapılan citing ve kavislerdir.
    • Barı yukarı iterken her iki kolla aynı doğrultuda ve ayı anda itişle başlanmalıdır.
    • Barı dirseklerin istikametinde (aynı düzlemde) sürmeye konsantre ol.
    • Yukarı doğru preslenmeye kilitlen ileri doğru değil.
    • Bar yukarda gözlerin hizasında olsun.
    • Bar yüzüne doğru yaklaşırken başın barın altındaki pozisyondayken dirseklerini geriye doğru hareket ettirerek pressle.
    • Barı yukarı doğru kaldırırken nefesini dışarıya atarak ciğerleri boşalt.
    • Kaslarla iletişimde yada barla her hangi bir sorun çıkarsa yardımcın barı hemen elinden alıp emniyetli yere mandalların arasına koymana yardımcı olacaktır.
    • Zor durumda değilsen partnerinden yardım isteme.
    • İlk tekrardaki güçün ve performansın son tekrarlardaki gibi olmalı.

    Yardımcı (Partnerle) çalışma

    Göğüs çalışmalarında daha etkili ve daha faza ağırlık basmak için antrenman veya üst göğüs hareketlerinin her safhasında bir yardımcıya (partnere) ihtiyacınız vardır. Yardımcınız sizin güçünüzü,anatomik yapınızı ve en önemlisi antrenman sitilinizi iyi bilmesi yardım yapmasını kolaylaştırır.hareketin hangi safhasında size yardım yapmasını bilir ve ona göre davranır.

    ÜST GÖĞÜS İNCİLİNE BENCH PRESS BAŞLAMA POZİSYONU.

    • Barı dengeli ve geniş kavrayınız.
    • Ellerinizi omuz açıklığından biraz daha fazla tutun.
    • Barı her iki ellerinizle dengeli bir şekilde kavrayın.
    • Harekete girm3den ısınma hareketlerini ihmal etmeyin.
    • Dirseklerinizin hareket halindeyken titremesi hareketliliği zayıf konsantrasyonda ileri gelir.
    • Kalça kasları ile sırt kasları sehpada ağırlık kaldırmanın her safhasında,aşamasında tam konsantrasyon kazanır.buna dikkat edin.
    • Sırt düz ve gergin olmamalı olursa göğüs kemiğinde press esnasında kavis olur. Bunu sonunda da aşırı esneme gerçekleşir.
    • Barı tam avuç içlerinizle kavramalısınız.görüş acınızı kısıtlamayın.
    • Sehpaya 30 derecelik acı vererek çalışınız.sizde barda 45 derecelik bir acıyla pozisyonunuzu alın.
    • Barı üst göğsünüze çenenizin yakın indirin.
    • Dirsekleri aşağı indirirken adalede tam gerginlik hissedin.
    • Sırtınızı kavis yapmayın barın sallanmasına izin vermeyin.

    ÜST GÖĞÜS ÇALIŞMALARINDA YAPILAN HATALAR

    • Barı indirirken hızlı indirmeyin göğüse çarpmasına dikkat edin.
    • Barı göğüsün üzerinde zıplatmayın barı yukarı preslerken göğüs kaslarınızla harekete yardımcı olmayın. (citing) yapmayın.
    • Barı nereye indireceğinizi bilin ve on göre indirin.
    • Omuzun kasları barı indirince barın indirme hızına dayanmaya bilir.
    • Diğer bir hata barı çok yukarılara kaldırılmasıdır.
    • Barı indirirken boğazınızın hizasına getirmeniz tehlike ve hatadır. (çeneyi hedef alın)
    • Barı indirirken dirseğinizin pozisyonuna dikkat edin vücudunuza yakın olmasın.
    • Barı indirirken boynumuzda takılı her hangi metal bir şey bulunmasın (madalya gibi)
    • Barı iterken sırtınızı kavis yapmayın veya sırtın9ızdan güç alarak hareketi yapmaya çalışmayınız.
    • Tutuğunuz bara ve kaldırdığınız ağırlığa siz hükmedin.barın sallanmasına ileri geri gitmesine izin vermeyin.
     
    c0iffure, Emin dilek, Reşat Bozkurt ve diğer 40 kişi bunu beğendi.
  4. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    tesekkürler cok güzel bir yazi olmus herhalde daha detayli bir aciklama olamazdi üst gögüs icin...
     
  5. zülküf turan
    Offline

    zülküf turan Özel Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2006
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    126
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    vücut geliştirme kitap yazarı.
    Yer:
    mersin
    ÜST GÖĞÜS

    SAYDAM HOCAM
    dikkat etiysen sadece barla yapılan çalışmayı acıkladım bu yazı benim son yazdığım (göğüs kasları ve kanat) adlı kitbımdan bir alıtıdır ama kitabı yayınlayamadım heniz son çalışmalr içersindeyim üst göğüs dambılla press ve yana açış fly içinde gerek duyarsanız ise göndere bilirim

    Saygılarımla
    Zülküf TURAN
     
  6. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    farkindayim ve devamini da gönderirseniz ayri bir baslikda bunlari toparlar güzel bir arsiv olustururuz.cok teşekkürler :)
     
  7. salih1975
    Offline

    salih1975 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2006
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bu harika bilgiler için çok teşekkürler. Hocam yeri değil belki ama bizim için çok önemli bu arada Rotato Cuff hareketlerini de sizlerden rica etsek. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
     
  8. gurseshalil
    Offline

    gurseshalil Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2005
    Mesajlar:
    162
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    öğretmen
    Yer:
    osmaniye
    harika bir yazı, sayenizde neredeyse harika bir bb ansiklopedim oldu. teşekkürler...
     
  9. omark87
    Offline

    omark87 Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    ÖNCE ÜST GÖĞÜS MÜ

    MERHABA ARKADAŞLAR ÜST GÖĞÜSTEN KONU AÇILMIŞKEN ÖNCE ÜST GÖĞÜSMÜ YOKSA BENCH PRESMİ Bİ YARDIMCI OLSANIZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
     
  10. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Re: ÖNCE ÜST GÖĞÜS MÜ

    Önceliğin hangisiyse o.
     
  11. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    Re: ÖNCE ÜST GÖĞÜS MÜ

    ben oncelıklı olarak bench press gırdıgımde ust goguslerımın daha ıyı gelistiğini gozlemledım ama sıralamayı değiştirmek ve bır anlamda kasları şaşırtmak için bu ikilinin ve diğerlerının yerı degıstırılebilir.ust goguslerdekı zayıflık barız gorunmeye basladıysa oncelıgı ınclıne hareketıne vermenı onerırım.
     
  12. omark87
    Offline

    omark87 Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    CEVAPLAR TEŞEKKÜRLER BENDE KİLO DA VAR BİRAZ YEKRAR SORUYOM AMA SİZ TERCİHEN?
     
  13. PacoRabanne
    Offline

    PacoRabanne Yeni Üye

    Katılım:
    2 Mart 2006
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    zülküf turan hocam çok teşekkür ediyorum yardımlarınızdan dolayı çok güzel bi şekilde anlatmışsınız fakat bana tavsiye edeceğiniz hareketler nelerdir???

    çünkü ben kısa sürede üst göğüsü çıkarmam lazım sizce hangi hareketleri yapayım şişirmek için?

    şimdiden teşekkür ederim.
     
  14. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.584
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    93
    zülküf hocam yazınız gerçekten mükemmel teşekkür ederim çok detaylı bir yazı
     
  15. fırat 26
    Offline

    fırat 26 Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2006
    Mesajlar:
    682
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    MASKOTLUK BİTTİ
    Re: ÜST GÖĞÜS

    zülküf hocam bu yazınızı okudukdan sonra şuna kanaat getirdim.yazmış oldugunuz kitapların hepsinden bütün bu spora gönül vermiş olan arkadaslarımın yararlanması lazım.bende en kısa zamanda hepsini alıcam .gercekten mükemmel türkiyede zaten çok az kaynak olmasına karsın sanırım sizin kitaplarınız bizlerin ihtiyacına yeterince karşılayacak

    ellerinize saglık hocam :)
     
  16. crespo143
    Offline

    crespo143 Üye

    Katılım:
    31 Mart 2007
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler cevaplar için.

    Forumda [Zafer] arkadaşın bir programını gördüm.

    İncline press(bar)

    İncline fly

    İncline dumbell press

    Flat fly

    Pullover bu program nasıl?
     
  17. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    -Renkli işaretlediğim cümlelerle ilgili bazı sorularım var,bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim;
    *Üst göğüs egzersizi idmanda 2. sırada olmalıdır diyor. Yorulmuş olan üst göğüs daha az kilo kaldıracaktır. Bu gelişimde negatif etki oluşturmaz mı? Ve 8. tekrarda çok fazla zorlanacaksanız zorlamayınız diyor. Zorlamadan gelişim nasıl olacak?
    *Barı göğüsünüzde 5-8 sn tutabilirsiniz diyor. Barın burada tutulduğunda omuzdaki bağların çözülme ihtimali yüksek ve presslemede sorun çıkartabilir. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
    *Sırt düz ve gergin olmamalı denilmiş. Sırt gergin olmazsa,laçka bir pozisyonda olursa hareketi uygularken nasıl destk verebilir?
    *Barı iterken kavis yapmayınız denmiş. Ben ağır kilolarda ister istemez kalçamı ayaklarımdan destek alarak yukarı kaldırıyorum. Bahsedilen 30 derecelik açı 25'e 20'ye düşüyor. Bu durum üst göğüse olan etkiyi azaltacaktır ama kayda değer bir azalmamıdır? Sizlerde ağır kilolarda bu şekilde kalçanızı kaldırıyor musunuz?
    -İlginize şimdiden teşekkür ederim.
     
    yank01 bunu beğendi.
  18. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    -Sorularım galiba gözlerden kaçmış. Üst göğüsle ilgili forumda anlatılanlarla çelişen bilgiler verilmiş. Bu konuda bilgisi olanlar lütfen cevap yazınız...
     
  19. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    -Cevap yazan yok ama ben ısrarla incline press'e taktım.
    -Zülküf TURAN'ın yazısını okuduktan sonra dediklerine uyarak incline'ı yapmaya çalışıyorum ama eskden 100 le çalışırken şimdi 70 e tamah ediyorum. Bu durum moralimi çok bozdu.
    -Eskiden belimi kavis yaparak ağırlığı basardım. Kavis yapmadan sırtı sehbaya boylu boyunca temas ettirdiğimde hareket çok zorlaşıyor.
    -Düşündüğümde (Zülküf TURAN'ın yanlış yazdığını söylemiyorum,ukalalık edilecek birisi olmadığından eminim ve öyle de bir huyum yoktur) denildiği gibi uygulamak üste daha çok vurur. Ancak bele kavis verdiğimde daha fazla pump hissediyorum.
    -Yorumlarınızı büyük merakla HALA bekliyorum :D
     
  20. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    zülküf hoca okuyunca cevaplayacaktır mutlaka bir yere dayanarak yazmıştır..
    bu kadar ayrıntıdan ziyade hareketle bütünleşmek en doğrusudur herkesin vucut yapısı kas yapısı ve tutuş rahatlığı farklıdır ben bile bazen öğrencimin biri diğerini göstererek hocam bu arkadaş değişik tutmuş yanlış yapıyor galiba dediğinde hayır doğru yapıyor derim çünkü sosyal hayatta herkesin yapılanması ve kas işlevi farklı açılarda seyrediyor bu farklarda sehbadaki tutş rahatlığına kadar yansıyor illa barı işaretlediğimiz yerden tutucan belini 10 cm kaldırıcan indiricen diye bir şey yok. sen kendini nasıl iyi hissediyorsan zaten bunu antremana yansıtıcaksın.
     
    d.cevat, balcis, wrestler ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş