Özgüvenli girişken birimisiniz yoksa içine kapanık çekingen biri mi?

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve rap tarafından 9 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. rap
    Offline

    rap Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    aşırı çekingen hatta sosyal fobili çok sessiz insanlar toplumda daha az olduğu gibi gördüğüm kadarıyla aşırı özgüvenli girişken sosyal insanlar da bir o kadar az. toplumun geneli kendi hayatını kısıtlamayacak kadar bi özgüven'e sahip gördüğüm kadarıyla bir çoğunun arkadaş ortamı var kız arkadaşı var veya karşı cinsten arkadaşları var vs.

    peki siz nasılsınız bu konularda? özgüvenli girişken biri misiniz, çekingen veya içine kapanık asosyal biri misiniz? özgüven eksikliğinden dolayı yapamadığınız şeyler var mı varsa neler? bunlardan bahsedin bir de geçmişinizden çocukluğunuzdan ailenizle aranızın nasıl olduğundan vs. kısaca bahsederseniz sevinirim.

    bu konulardan yana ben çok dertliyim. öyle ki intihar etmeyi düşündürecek kadar kötü geçen günlerim zamanlarım oldu ve oluyor, hayata yeniden başlamak sıfırdan temiz bir sayfa açmak geçmişimi unutmak istiyorum. hayatımın vaktimin bir kısmını da bu konuyu çözmek için harcayacağım, bu konuda insanları gözlemlemek istiyorum, bir çok psikologla veya psikiyatristle de görüşeceğim. aksi halde benim sonum iyi değil.
     
  2. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    21 yaşıma kadar maddi durumumun çok kötü olması istediğim gibi body building sporunu yapamamam evdede türlü türlü sorunlar derken kız arkadaşımda olmamıştı içine kapanık biriydim 21 yaşımın ortalarında yardım elini uzattı akrabam cebim para gördü hardcore body building yapabildim yurt dışına çıktım kısa süreli tiyatro resim kursu derken havalandım kendime olan güvenim artık kendimi beğenmişliğe döndü bir kaç yıl önce havuz kenarında kızlara hava atayım derken havuzda kendimden emin yüzerken boğulmaya başladım ve görevliler tarafından kurtarıldım tüm havuz kenarındakiler güldü bana sonra aşırı güvenin iyi bir şey olmadığını anladım kendime çeki düzen verdim sonuç olarak şimdi girişken biriyim arkadaş seçerken dikkatli olurum herkesi çevremde barındırmam kız arkadaş konusunda 4 yıldır sorun çekmiyorum az sayıda normal kız arkadaşımda vardır ama insanlar ile diyalog kurarken ilk başta soğuk davranırım çünkü sıcak olunca ukalaca konuşanlar saygısızlık yapanlar oluyor açıkçası ama karşımdakinin efendi biri olduğunu anlayınca sıcak davranıyorum yinede mesafeyi koruyorum insan bu sağı solu belli olmaz neticede intihar konusuna gelince bende düşünmedim değil ama değmez zaten yarın öbür gün hepimiz öleceğiz
     
  3. loveofbody
    Offline

    loveofbody Yeni Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2010
    Mesajlar:
    274
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    0
    Ben Psikolojik danışmanlık okuyorum seneye mezunum....

    Sanırım hayatınızda günümüz insanın en çok sorun yaşadığı tatminsizlik durumu var...

    Hayatın lezzet vermemesi, gelecek adına umutsuzluk hatta yemekten bile lezzet alamama çok yaygın.

    Kendinize hedefler koyun bu hayatta bir hedefiniz yoksa zaten lezzet alamazsınız...

    Tabi bu konu aslında çok uzun bir konu sorulacak yüzlerce soru var aklımda ama hayatın çok kısa ve yaşamaya değer olduğunu unutmayın
     

Sayfayı Paylaş