Çok fena çıkmaza düştüm üstadlar Lean bulking , Pirinç Konusu.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve atbayiltan tarafından 17 Eylül 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. atbayiltan
    Offline

    atbayiltan Üye

    Katılım:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    88 kg'yim bulking yapıyorum günde 900 gr'ye yakın prinç tüketiyorum yalnız.

    https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/beyaz-pirinc-pismis/ pirinçin pişmiş kalorisine bakınca

    900 gr'de 837kcal var ve 184.3 karbonhidrat e karbonhidrat'da hacim için gerekli ise bu kadar az ise neden herkez pirinçi öneriyor karbonhidrat , hacim kaynağı olarak ?


    https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/yulaf-ezmesi/
    Sadece kalvahtılarda önerilen yulaf ezmesinin 900 gr'sinde 3330kcal var tam tamına . ve 569.6 karbonhidrat nerdeyse pirinçin 3 katı değerlere sahip e oranlar böyleyse ben gün içinde pirinç yerine hep yulaf tüketeyim.


    Bu konuda çıkmaza düştüm üstadlar madem yulaf bu besin değerlerine sahip neden bulkingde pirinç bulgur tüketiliyor hacim almak isteyen gün boyu yulaf yesin ?
     
  2. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    çünkü yulafı yemek ızdırap
     
  3. Gecce
    Offline

    Gecce Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    236
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    900 gr pirinç yemek ızdırap değil mi :D Yulafa yoğurtlu öyle bir alıştım ki yıllardır her öğün yiyebildiğim pilavın önüne geçti. Yoğurtla ayrı bir güzel oluyor
     
  4. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    valla bana göre değil :) tabi yulaf daha pahalı o da var.
     
  5. zeo64
    Offline

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    kalorisi 3 katı çünkü aynı miktarda pişmiş pirinç ile ham yulafı karşılaştırıyosunuz.yoksa 100gr pişmemiş hallerinin kalorileri aşağı yukarı aynıdır.glisemik indeksleri farklıdır.
     
    Alfonso_ bunu beğendi.
  6. atbayiltan
    Offline

    atbayiltan Üye

    Katılım:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    E peki üstad , Pirinçi pişmemiş halde yiyemiyoruz haliyle yulafı böyle tüketme şansımız var. Bu Şekilde karbonhidratı yulafdan almak dahamı mantıklı ?
     
  7. zeo64
    Offline

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    yulafı yiyebilmenin bir yolunu bulduysanız ya da yulafla ilgili sıkıntınız yoksa evet.300 gram pirinç pişince 900gram hale gelip çok hacim kaplıyor fakat yulaf böyle değil,pirinç kadar bir su çekmesi gibi bir özelliği yok yulafın.bu açıdan tüketmesi daha kolay.
     
  8. aLptekinOsman
    Offline

    aLptekinOsman Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    size bi yulaf tarifi veriyim. sınırsız yiyebilirsiniz o kadar güzel.
    75 gr yulaf
    1 bardak süt veya su (kaynamaya yakın ısıtılacak)
    bal
    tarçın
    1 muz

    yulafa suyu yada sütü döküp 1 dk bekliyoruz sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

    miktarları çarparak arttırabilirsiniz.
     
  9. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    349
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    kuru uzum yulaf süt ceviz karıştır 15 dk beklet buzlukta tadı ondan guzel olan bısey varsa ben burdayım :)
     
  10. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    yağlanma problemi olmayan kişiler böyle tariflerle yer tabi :) Suyla kuru kuru yesenize :D
     
  11. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    349
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    sabah yediğin şeker sana yağ yapmaz kararını bıldıkten sonra.
     
  12. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    sana yapmaz bana yapar bilemezsin :)
     
  13. Thorm
    Offline

    Thorm Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    117
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Hep aklıma takılan bir şey ; madem balla pekmezle kuru üzümle vs yiyeceksiniz neden yulaf yiyorsunuz? Ne kadar mantıksız bir şey. Yulafın tercih sebebi gi düşük olması. Siz şekerli yiyecekler ile tükettikten sonra yulaf yemenin ne mantığı var?
    Edit :imla
     
  14. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    349
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    sabah uyanınca depolar boşalır ve koydugum bı kasık kuru uzum sabah basit şeker almak gerekir ve bundan karşılıyorum ınsıulunu yukseltmek ıcın bı kasık 10gram ve kuru uzumun g.i orta derece istersen elma koyup ye tatlandırmak amacıyla kullanıyoruz
     
  15. underworld.
    Offline

    underworld. Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2015
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    130 g yulaf 10 g kuru üzüm 50 gr dondurulmuş ahududu her sabah yerim
     
  16. Thorm
    Offline

    Thorm Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    117
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Vücut tipiyle alakalı olsa gerek. Bence sabah kalkar kalkmaz insülin yükseltmek çok yersiz bir iş. (Kendi vücuduma dayanarak söylüyorum. Eleştiri değil. ) Ben sabah kalktıktan sonra antrenmana kadar protein yağ ağırlıklı beslenirim. Antrenman sonra insülinle oynarım. Bu güne kadar en çok verim aldığım sistem bu oldu. Kişiden kişiye değişiyor tabi.
     
  17. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.307
    Ödül Puanları:
    123
    Arkadaslar yulafi yemeyin icin ;) bi video cekip koysam mi bilemedim,robota 100 gr atiyorum cok az su,onu bi karistiriyorum sonra biraz daha su ve protein tozu bitti gitti,bu yapip icmesi sadece 1.5 dakika :)
     
  18. aLptekinOsman
    Offline

    aLptekinOsman Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Benim tarifi daha denemedin heralde :)
     
  19. Ömer F.
    Offline

    Ömer F. Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Türkiye
    Hiç pirinç yemiyorum desem yeridir. Gerçektende yılda 1 defa yada 2 yılda 1. Yulaf dışındada kaynaklar var araştır bence.
     
  20. gafaga
    Offline

    gafaga Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2015
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Pirinc pilavindaki kalori ve kh daha yuksek degil mi? Ben 100 graminda 170 kalori, 31 gr kh olarak aliyorum. Yanlis mi bu. Diyetkolik te bu sekilde yaziyor. Eger yanlissa yandim :)
     

Sayfayı Paylaş