Çiğ Yumurta

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Kırımoğlu tarafından 22 Mart 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Kırımoğlu
    Offline

    Kırımoğlu Üye

    Katılım:
    11 Mart 2014
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Şöyle bir yazıya denk geldim ne kadar doğru bilemem bende çiğ yumurta yiyorum ama bahsedilenler doğruysa bu kadar yumurtayı boşa yedim demek olur ki yeni sayılırım o yüzden gelişmemi gözlemleyip haa çiğ yumurta yedim ama gelişmedim de diyemiyorum geliştimde diyemiyorum hangisi doğru karar veremedim açıkcası. Varsa ben bu yan etkileri görmedim bi güzelde geliştim diyen veya ben bu konuda bilgiliyim diyen buyursun.

    ''Yumurtanın yararlarını daha önceki yazılarımızda anlatmıştık, çiğ yumurta efsanesine değinmenin zamanının geldiğini düşündük ve anlatalım istedik. Halk arasında ve sporla uğraşan kişilerin sık sık bahsettiği çiğ yumurta sanıldığı gibi faydalı değil, aksine zararlı. Bu zararı da, kendi bünyesinde barındırdığı bazı anti vitamin maddelerden ve yapısından kaynaklanmakta. Yumurtanın fitnessveya vücut geliştirme için değişilmez olduğu açıktır, ama sağlıklı şekilde tüketilmelidir.Yumurtanın beyazında bulunan avidinmaddesi, vücutta biotin emilimini durdurduğu için fazla miktarda çiğ yumurta tüketimi, biotin eksikliğine yol açmaktadır. Yumurtanın çiğ içilmesi, ya da bir şeylerle karıştırılarak çiğ tüketilmesi sindiriminin zor olmasından dolayı içinde bulunan yararlı vitamin ve kaliteli proteinin büyük kısmının sindirilmeden vücuttan atılmasına sebep olmaktadır. Ayrıca kanatlı hayvanlarda sık görülen salmonella hastalığının insana bulaşmasına sebep olmaktadır.

    Yumurtanın çiğ tüketilmesi sonucunda, insan bağırsağında kendiliğinden üretilen biotinin kullanılmamasına sebep olmakta ve biotin eksikliği görülmektedir. Biotin, B grubu vitaminler içinde yer almaktadır ve yaşam için zorunlu olan vitaminlerdendir. Eksikliği sonucunda, halsizlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, adele incelmesi, adele ağrıları, ciltte sağlıksızlaşma, kalp rahatsızlığı, saçlarda beyazlama ve dökülme görülür.

    Salmonella tedavisi için hastaneye yatılması gereken durumlar oluşabilir. Genelllikle salmonella bakterisi bulaşan insanlar da yüksek ateş, halsizlik ve ağrılı ishal gözlenir.
    Yumurtanın doğal üretim –oluşum süreci esnasında hayvanın kendisi veya dışkısıyla yakın teması sonucunda yumurta kabuğuna farklı bakteriler bulaşabilir. Yumurta kabuğunun geçirgen yapısı sayesinde bulaşan bakteriler yumurtanın içine girebilir ve oradaki uygun şartlar altında yaşamaya devam edebilirler. Yumurtanın çiğ tüketilmesi esnasında orada yaşamaya devam eden bakteriler insan vücuduna kolaylıkla girer ve değişik türde hastalıklara yol açar.

    Yumurta tüketimi, bakterilerden korunmak ve avidin maddesinin etkisizleştirilmesi için kesinlikle haşlanmış veya pişmiş olarak tercih edilmelidir. Yumurtalar haşlanmadan veya pişirilmeden önce, yıkanmalı, sonrasında pişirilmelidir. Yıkanmamış yumurta kabuklarından istenmeyen bakteriler ellerimize bulaşabilir. Diğer bütün hayvansal gıdaları da, az pişmiş olarak tüketmemeli, hastalıklardan korunmak için yeteri kadar pişmiş olarak tüketilmesine dikkat etmeliyiz.

    Yumurta için kısa bir tarif de eklemekte fayda var; “6-7 yumurta beyazı, 1 domates, 1 biber” yağsız tavada hızla pişirilecek. Üzerine biraz kara biber, protein ihtiyacı ve enerji için sabahları idealdir.'' (kaynak belirtmek gerekir diye http://******/cig-yumurta-efsanesi/)
     
  2. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenileri:
    6.157
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    yazdigini okumadim bile ama cig yumurta yenmez,saglik acisindan iyi diil yani bir gün önceden ertesi gün kac yumurta yiceksen hasla gün icinde soy soy ye:)cig sakin ha.
     
  3. Kırımoğlu
    Offline

    Kırımoğlu Üye

    Katılım:
    11 Mart 2014
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Üşeniyorum haşlamaya soymaya ama dünden boş bi zamanda hazırlamak iyi olabilir sağol.
     
  4. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenileri:
    6.157
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    haslayip soyar ertesi güne hazirlayabilirsin,bir saklama kabinda istedigin yere götürüp istedigin Zaman yersin.ama cig assslaaaa..
     
  5. FiziCisT
    Offline

    FiziCisT Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2015
    Mesajlar:
    84
    Beğenileri:
    118
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Eskiden hatirlarim annem zayifim diye süte bir çığ yumurta bir kaşık bal karıştırır sababin köründe ağzıma dikerdi. Kusmamak için kendimi zor tutardım. Tek faydası kalıp olarak çok aman aman biri olmasam da beni devirecek adam pek çıkamazdi karşıma. Atletik ve güçlü bir yapım vardı. Artık bununla pek bir alakası var mi bilemem . Onun dışında bence hala kusmak icin yeterli bur sebep gibi duruyor. Yazıya şöyle bir baktım da hakliymisim da . Bir ton bakteri hastalıktan bahsediyor. Allah muhafaza...

    HTC One cihazımdan gönderildi
     
    Bekci bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş