Çiğ Yumurta Tüketimi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve fruion tarafından 24 Ekim 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. fruion
    Offline

    fruion Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar bazen kaloride açık oldumu shake hazırlıyorum kendime. İçinede 2 tane yumurta kırıyorum çiğ olarak. Bunun sakıncası varmıdır.
    Çiğ yumurta tüketmek zararlımıdır?
     
  2. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Çiğ yumurta salmonella açısından risklidir. Pişirme ile yumurtada bulunan patojen mikroorganizmalar yok olur.
    Ayrıca yumurtada bulunan avidin, biotine bağlanarak vücutta kullanımını engeller. Pişirme ile avidin inaktif olur.
    Çiğ yumurtadaki proteinin %45-50 si vücutta kullanılırken tam pişmiş yumurtada bu oran %95-100 dür :)
     
    oxbow11 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş