Merhaba arkadaşlar; Kür dönemi yumurta yemekten bıçkınlık geliyor artık omlet de olsa kaynatsamda gitmiyor artık boğazdan öteye.. Ben kırıp içmeyi denedim o şekilde faydasını gördüm fakat etkisinde herhangi bir azalma olur yada bağırsaklara zararı olur mu onu öğrenmek istiyorum.. Örnek:
çiğ yumurtada bakteri olabilirmiş bu yuzden tavsiye edilmiyor fakat ben uzun süredir içiyorum sıkıntı olmuyor
Sen uzun süredir içiyorsan ya bakteriye denk gelmedin hocam yada gerçekten sıkıntı olmuyor Bu arada ben ufaklığımdan bilirim aile büyüklerim her gün bıldırcın yumurtası içerdi çiğ şekilde O yüzden problem olmaz diye düşünüp size danışmak istedim
ben tavsiye ederim özellikle mikserde bir şey karıştırırken 2 3 tane kır yumurtayı tadını bile almazsın
Tamam üstat 1,2 kere denedim su kıvamında gitti ama günde 10 adet tüketiyorum ben .. O kadar edede ne yada neye karıştırsam bilemedim shake yapmak lazım galiba
Prof. Dr. Ayşe Baysal bir yazısında şöyle demiş; Yumurtanın akında “avidin” denilen bir öge bulunur. Çiğ yumurta ile alınan avidin B vitaminlerinden biotinin etkinliğini engeller. Yumurta pişirildiğinde avidin etkisizleşir. Çiğ yumurta yemenin diğer sakıncası, zararlı mikropları taşıma olasılığıdır. Tavuk yumurtladığı zaman kabuk gözle görülmeyen gözenekler bulunur. Kümeste bulunan zararlı mikroplar bu gözeneklerden yumurtanın içine girer ve besleyici ortamda çoğalır. Çiğ yumurta ya da sadece akı hafif katılaşmış yumurta yendiğinde bu mikroplar insana geçerek bağırsak enfeksiyonları ve diğer mikrabik hastalıklara neden olabilir. Yumurtanın akı ve sarısı katılaşana kadar pişirildiğinde mikrop etkisi yok olur. Benim düşüncem zararlıdır biri içmiş bişe olmamış sanada olmaz diye bişe yok. Bu şuna benzer. " Steroid kullandı öldü " çok duyarız. Ölende çok fakat ölmeyende var.Herkesi öldürcek diye bişe yok
Kendi tarifimi vereyim bu karışımı iki seferde tüketiyoruz. 10 yumurta beyazı,150-200gr. lifalif, 2 ölçek whey , ile dondurulmuş meyva (ahududu,vişne) veya elma yada muzu shaker da karıştırıyorum hem pre hemde post olarak kullanıyorum böylece yumurtalarda rahatlıkla tükenmiş oluyor. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3-4 sene oncesine kadar bende icerdim. hic yan etki bakteri mikrop bulasmadi. fakat okudugum yazilar var linklerini pcden girince atarim . bu yazilarda cig yumurtanin faydasinin olmadigi. baska yazida pismis kati yumurtanin faydali besin degerinin %95 oldugu bunun aksine cig yumurtanin besin degeri faydasinin cok dusuk oldugu gibi yazilar mevcut.
Ben mixerde 3 yumurta akı +fındık ve cok azda tat versin diye nutella koyuyorum. Nesquik den farksız oluyor.
çiğ yumrta beyyazında avidin denen bir madde bulunur. bu madde vucctaki biotini bağlar ve buda saç dökülmesinden deri hastalıklarına kadar bir çok olumsuz etkiyi başlatabilir.
Ben yatmadan 3-4 saat önce 4 yumurta pişirip yerdim bunu 1,5 hafta yaptım ve bağırsaklarımı bozdum çünkü bir insan 3-4 saatte bir büyük abdestini yapar mı? İshale dönüşecek gibi olduğu için bıraktım 4 yumurta yemeyi ve bağırsaklarım normale döndü. Artık 2 yumurta pişirip yiyorum. Süte çiğ yumurta karıştırıp içtiğim haftalarda oldu ama midem kaldırmadığı için sadece süt ile geçiştiriyorum artık.
Bilimsel olarak üniversitelerde yapılan araştırmalarda gösterdi ki yumurtayı çiğ bir şekilde tüketmek sağlıklı değil. Forumda hala ısrarla ben şu kadar dönemdir içiyorum bana bir şey olmadı diyen bir çok arkadaş görüyorum, bu size bir şey olmayacağının garantisini vermesin. Her bünye her metabolizma farklıdır farklı tepki gösterebilir. Yine de tercih meselesidir ben taraftarı değilim.
yok tamam diyelim ki bu zarari goze aliyor arkadaslar. ee ne icin risk aliyorsun hic birsey icin almis oluyorlar. kati yumurtanin faydasi oldugu ortaya konuyor her arastirmada cig icilen bosa gidiyor! hala da icerim diyen varsa da diyecek lafimiz yok