Çiğ/Pişmiş Tavuk proteininde hangisi baz alınmalı ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve seeyouagain tarafından 25 Haziran 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. seeyouagain
    Offline

    seeyouagain Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2015
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Selam,hayırlı ramazanlar.

    Sorum şudur: Hassas mutfak terazisiyle ölçtüğüm 200Gr Çiğ tavuk göğüsün pişince(ızgara) ortaya 100-130gr pişmiş tavuk çıkıyor yani burada pişmiş tavuğunmu protein oranını çiğ tavuktanmı hesap yapmalıyız ?
    Çiğ 200gr tavuk: 23*2=46protein mi yoksa
    Pişmiş 130gr t
    avuk: 30gr protein
    Olarak hesaplamam gerek.Bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum
    O
     
  2. Gökmen Keskin
    Offline

    Gökmen Keskin Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Zonguldak
    Daha öncede bunun gibi konular açılmıştı görmedin galiba. Tavuk balık et vb. protein kaynaklarının protein değerini hesaplarken çiğ ağırlığı baz alınır. Paketin üstünde 400gr yazıyosa 20*4 80 gr protein alıcaksın demektir. Gerisiyle kafanı karıştırma protein tavadan biyere gidemez :)
     
  3. seeyouagain
    Offline

    seeyouagain Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2015
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Cevabın için teşekkürler.Bu sorumla ilgili 2 tane konu okudum ama her kafadan bir ses ve kesin cevap bulamadığımdan birdaha açma gereği duydum.

    Bende senin gibi düşünüyorum hesaplamada ama herkez pişmişi hesapla diyince doğru bildiğimi sorgular oldum.
     

Sayfayı Paylaş