Malzemeler 1 tavuk, 1 fincan ceviz, 1 tutam biber, 2 çorba kaşığı sade yağ, 2 dilim ekmek içi, 2 bardak tavuk suyu, 1 kaşık tereyağı. Hazırlanışı 1) Tavuğu temizleyip haşlayın, suyunu süzün. 2) Soğuduktan sonra etleri küçük parçalar halinde ayırın. 3) Bir bardak ayıklanmış ceviz ile bir tutam kırmızı biberi havanda dövüp tavuğu yağlı su ile ıslatın. 4) Cevizleri un haline getirip iki dilim bayat ekmek içi ile karıştırıp, sonra tavuk suyunu ekleyiniz. 5) Tuzunu attıktan sonra tavuk ile karıştırıp pre gibi yapın. 6) Bir kaşık tereyağını kızdırıp kırmızı biberle karıştırarak üstüne sos gibi döküp servis yapın. Kaynak: Çerkez Tavuğu
2 çorba kaşığı sade yağ yerine 1 çorba kaşığı zeytin yağı 2 dilim ekmek içi yerine 2 tam buğday ekmeği içi o en son katılan tereyağınıda görmezden gelirsek gayet güzel bir öğün olur teşekkürler