Çerkez Tavuğu

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve goodsamet tarafından 5 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. goodsamet
    Offline

    goodsamet Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Malzemeler

    1 tavuk,
    1 fincan ceviz,
    1 tutam biber,
    2 çorba kaşığı sade yağ,
    2 dilim ekmek içi,
    2 bardak tavuk suyu,
    1 kaşık tereyağı.

    Hazırlanışı

    1) Tavuğu temizleyip haşlayın, suyunu süzün.
    2) Soğuduktan sonra etleri küçük parçalar halinde ayırın.
    3) Bir bardak ayıklanmış ceviz ile bir tutam kırmızı biberi havanda dövüp tavuğu yağlı su ile ıslatın.
    4) Cevizleri un haline getirip iki dilim bayat ekmek içi ile karıştırıp, sonra tavuk suyunu ekleyiniz.
    5) Tuzunu attıktan sonra tavuk ile karıştırıp pre gibi yapın.
    6) Bir kaşık tereyağını kızdırıp kırmızı biberle karıştırarak üstüne sos gibi döküp servis yapın.
    Kaynak: Çerkez Tavuğu
    [​IMG]
     
    aphelion bunu beğendi.
  2. aphelion
    Offline

    aphelion Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    2 çorba kaşığı sade yağ yerine 1 çorba kaşığı zeytin yağı

    2 dilim ekmek içi yerine 2 tam buğday ekmeği içi

    o en son katılan tereyağınıda görmezden gelirsek gayet güzel bir öğün olur

    teşekkürler :)
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  3. goodsamet
    Offline

    goodsamet Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Aynen sporcu beslenmesi için söylediğin gibi yaparsak daha sağlıklı olacaktır bence de :)
     

Sayfayı Paylaş