Çerkez Tavuğu ve Yeşil Pilav - Sportif Lezzetler Serisi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve JackGhosen tarafından 3 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. JackGhosen
    Offline

    JackGhosen Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2014
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Ankara
    [​IMG]

    MALZEMELER (Çerkez Tavuğu İçin)
    - 500 Gram Haslanmis Tavuk Göğsü
    - 10 Adet Ceviz
    - 3 Diş Sarımsak
    - 1 Çay Kaşığı Kimyon
    - 1 Çay Kaşığı Karabiber
    - 1 Çay Kaşığı Tuz


    Bütün malzemelerimizi rondo veya eziciye koyup çekiyoruz.
    Rondonun karışımı kolay çekmesi ve karışıma kıvam vermesi için göz kararı su ekliyoruz.
    Eğer suyu az koyarsanız kuru ve sert, fazla koyarsanız vıcık bir kıvamı olur.
    Malzemeleri çektikten sonra köfte harcı kıvamına gelmişse olmuş demektir.

    MALZEMELER (Yeşil Pilav İçin)
    - 1 Su Bardağı Pirinç
    - 1,5 Su Bardağı Su
    - 1 Çay Kaşığı Tuz
    - Yarım Limon Suyu
    - Maydonoz


    Maydonozu dallarından ayırdıktan sonra bir avuç olacak şekilde yıkayıp rondodan geçiriyoruz.
    Bu püre edilmiş maydonozu 1,5 su bardağı su ile birlikte karıştırıyoruz.
    Pirinci tencereye koyduktan sonra hazırladığımız maydonozlu suyu ve tuzu ekliyoruz.
    Pilav suyunu çektikten sonra kenara alıp soğumasını bekliyor ve limon suyunu döküyoruz.

    _________________________________________________________________________________________________________________________________

    Yukarıda gördüğünüz pratik tarif sonucu 2 öğünlük yemek çıkmaktadır. Pratik dememin bir sebebi kolay hazırlanması, diğer sebebi ise 2 yemeğin de soğuk olarak tüketilebilmesidir.
    Çerkez Tavuğu zaten bir mezedir bu yüzden soğuk yenebilir. Maydonozlu Yeşil Pilavı ise isteyen sıcak sıcak isteyen de soğuk salata şeklinde tüketebilir.

    Kas Boğazdan Gelir, Afiyet Olsun...
    _________________________________________________________________________________________________________________________________
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 5 Ağustos 2014
    Berkay Türkkan, gurbuz1 ve egemennn bunu beğendi.
  2. Cigabyte4
    Offline

    Cigabyte4 Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    38
    Tavuğu çiğ olarak mı yiyeceğiz ?
     
  3. JackGhosen
    Offline

    JackGhosen Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2014
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Ankara
    Haşlanmış tavuk göğsü diye belirtsem iyi olacak, dikkatiniz için teşekkürler :)
     
    Cigabyte4 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş