MALZEMELER (Çerkez Tavuğu İçin)
- 500 Gram Haslanmis Tavuk Göğsü
- 10 Adet Ceviz
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Bütün malzemelerimizi rondo veya eziciye koyup çekiyoruz.
Rondonun karışımı kolay çekmesi ve karışıma kıvam vermesi için göz kararı su ekliyoruz.
Eğer suyu az koyarsanız kuru ve sert, fazla koyarsanız vıcık bir kıvamı olur.
Malzemeleri çektikten sonra köfte harcı kıvamına gelmişse olmuş demektir.
MALZEMELER (Yeşil Pilav İçin)
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1,5 Su Bardağı Su
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yarım Limon Suyu
- Maydonoz
Maydonozu dallarından ayırdıktan sonra bir avuç olacak şekilde yıkayıp rondodan geçiriyoruz.
Bu püre edilmiş maydonozu 1,5 su bardağı su ile birlikte karıştırıyoruz.
Pirinci tencereye koyduktan sonra hazırladığımız maydonozlu suyu ve tuzu ekliyoruz.
Pilav suyunu çektikten sonra kenara alıp soğumasını bekliyor ve limon suyunu döküyoruz.
_________________________________________________________________________________________________________________________________
Yukarıda gördüğünüz pratik tarif sonucu 2 öğünlük yemek çıkmaktadır. Pratik dememin bir sebebi kolay hazırlanması, diğer sebebi ise 2 yemeğin de soğuk olarak tüketilebilmesidir.
Çerkez Tavuğu zaten bir mezedir bu yüzden soğuk yenebilir. Maydonozlu Yeşil Pilavı ise isteyen sıcak sıcak isteyen de soğuk salata şeklinde tüketebilir.
Kas Boğazdan Gelir, Afiyet Olsun...
_________________________________________________________________________________________________________________________________
Son düzenleyen: Moderatör: 5 Ağustos 2014