ÇAY ve ŞEKER

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve suleyman1992 tarafından 15 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. suleyman1992
    Offline

    suleyman1992 Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    121
    Beğenileri:
    116
    Ödül Puanları:
    0
    Bu çayın gerçek tadının ortaya çıkması durumu, adamı gerçekten meraklandırıyor.
     
  2. xpoyrazx
    Offline

    xpoyrazx Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şunu da hatırlatmak da fayda görüyorum. Şekeri eğer tamamen kesersen bu da senin zararınadır. Şekeri de bünyeye kaliteli bir şekilde almalıyız. Nasıl yani? Meyve yiyerek. İhtiyaımız olan şekeri Meyve yiyerek alacağız.
     
    suleyman1992 bunu beğendi.
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    bunu neye dayanarak yazdınız merak ediyorum..bize lazım olan şeker değil karbonhidrattır (genel adı ile)..bu da basit sınıfına girmeyenlerden halledilebilir..şekerin her türlüsü kan şekerini hızlı yükseltir buna meyve şekeri de dahildir..meyveler ancak lif, antioksidan ve vitaminlerinden ötürü ve kısıtlı sayıda tercih sebebi olabilir diye düşünüyorum..
     
    mertcx, WadeFB, saq04ever ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  4. napolyon79
    Offline

    napolyon79 Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2012
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    Çorlu
    çok çay içen biriyim ve çay bardagına 3 küp şeker atanlardandım hiç bırakamam şekeri sanıyorum.. spordaki hocanın tavsiyesiyle bıraktım.. ilk bi iki gün zor olsada snrasında alıştım ve çaydan daha çok tat alır oldum..şimdi 1 yıldır şekersiz içiyorum,denemenizi tavsiye ederim.. basit şekerden olabildiğince uzak durun ;)
     
  5. xpoyrazx
    Offline

    xpoyrazx Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    şekeri neden kesmeyeceğiz, neden şekeri meyveden almamız gerekir? neden şeker olmadan olmaz, dedim; açıklayayım.
    bizler yediklerimize ve içtiklerimize artık hep vücut geliştirme penceresinden bakıyoruz halbuki vücut geliştirmenin dışındaki bazı şeyleri es geçiyoruz. biraz amiyane bir tabir olacak ama "beyin kası" yapmayı unutuyoruz.- beyin kası da yapmalıyız. (beyin kası diye bir şey yoktur, sadece ironi yaptım)
    şimdi beynimiz metabolik anlamda ihtiyacı yüksek bir organımızdr insan beyni metabolik ihtiyaını karşılaacak olan enerjiyi diğer organlarımızdan, ya da kaslarımızndan farklı olarak sadece glikozdan elde eder. glikozu çayda kahvede kullandığımız şekerlerden almak da çok yanlıştır. glikozu meyvelerden almamız gerekir. tamam dediğiniz çok doğru karbonhidratlar vücut için yeterli olur ; lakin karbonhidrat beynimizin çalışma performansı için yeterli olmuyo. meyveden aldığımız şekeri bünyelerimiz kolaylıkla glikoza dönüştürüp beyin için kullanıyor.glikoz beynimizde glikolitik
    ve trikarboksilik siklüs yolu ile metabolize oluyo nedir bu siklüs yolou ve trikarboksilik siklüs yolu biraz anlatayım. beyin nöronlarının ne olduğunu herkes bilir bu nöronlar; bilgileri tabiri caizse harddiskimize yazan kalemlerdri. bu nöronal bütünlüğün korunması, kalsiyum ve sodyumun hücre dışına potasyumun ise hücre içinde tutulması için srekli bir atp yapımına ihtiyaç duyar. glikoz ile oraya çıkan enerji daha küçüktür bu nedenle laktik asit( bunu bilirsinzi)hücre içi dışında birikirve mitokondri hücre içi kalsiyum parçalama özelliğini kaybeder, hücre içi kalsiyum miktarı artar , sonuç olarak kendi oksijen ve gliokz rezervi düşük olan beynimiz işlevsel bütünlüüğünü sürdürebilmek için yeterli oksijen ve glikoz içeren sürekli kesintiiz kan akımına muhtaçtır bu nedenle beynimizin yakıtı içinde olmazsa olmazlardandır glikoz. omega3, fosfor, biotin (h vitamini), b vitaminleri ve diğer mineral ve adını hatırlayamadım kimyasallar... bu söz konusu maddeler ancak şeker ve oksijenle birleştiklerinde beynimiz için istediğimiz yeterli performansı sağlıyor. Bu söylediklerim minvalinde şekeri almamızın şart olduğunu ancak doğal yollarla almamız gerektiğini, şekeri meyveden almamız gerektiğini yine bir önceki yazım minvalinde bu yüzden yazmıştım.

    bu arada beyin kası için gerekli suplemenleri de ekleyeyim lazım olur :D
    ceviz(fosfor)
    hurma(fosfor)
    somon balığı (omega 3 yağı)
    tarçın, karanfil (serbest radikallerden koruyan mineraller.
    apikobal(b vitaminleri)
    sypradyn( gerekli bütün vitamin ve mineraller)
    siyah çekirdekli üzüm. (meyve şekeri... fazlası yağ olarak depolansa bile yakılması çok kolaydır.)
     
    Kadirzm45 ve Aramiss bunu beğendi.
  6. exsisman
    Offline

    exsisman forum Kurdu

    Katılım:
    6 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.063
    Beğenileri:
    774
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Almanya
    dün 1 yil aradan sonra ilk cayi sekerli icdim. Gercekdende igrenc tat veriyormus
     

Sayfayı Paylaş