****** ÇİĞ KÖFTE...

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Powertattoo tarafından 20 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Powertattoo
    Offline

    Powertattoo Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Body Art
    Yer:
    Ayvalık
    Malzemeler

    500 veya 1000 gram çiğköftelik kıyma ( yağsız ve damarsız )
    1 kg Çiğ Köftelik ince bulgur
    2-3 Yemek kaşığı Salça
    2-3 Adet Kuru Soğan
    min. 250 Gram isot


    Yapılışı

    Öncelikle isotumuzu sıcak suya bırakıyoruz .Öyle kalsın... 2 yada 3 adet soğanımızı rendeliyoruz ve ince çiğ köfte bulguruyla yoğuruyoruz ( 15-20 dk ) Sonra 2 yada 3 yemek kaşığı salçamızı ilave edip bir 10 dk kadar yoğurmaya devam ediyoruz . sonra Sıcak suya bıraktığımız isotu suyla birlikte azar azar ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz . İsotun tamamını içine kattıktan sonra . Çiğ köftelik kıymamızıda ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz ( 30 dk ile 1 saat ) bulgur sert şekilde olursa eğer ? ; ayrıca hafif hafif sıcak su dökerek yoğurabiliriz . Çiğ köfte tam rengini aldığında dışarda gördüğümüz gibi kırmızı değil siyah rengini alacaktır . Vee son olarak bir parça ağızımıza atıp tadıyoruz bulgurda sertlik yok ise çiğ köftemiz leziz bir şekilde yemeye hazırdır. Afiyet olsun :D


    NOT : Buarada verdiğim ölçüler 4-5 kişiyi doyurur . O yüzden kendi midenize göre malzemeleri katabilirsiniz . Tekrardan afiyet olsun..
     
    NoPainNoGain! bunu beğendi.
  2. Profane
    Offline

    Profane Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Almanya
    Çiğ et kesinlikle önerilmeyen birşey bunu belirtmekte fayda var. Fakat tarif karşı konulamaz derecede güzel, teşekkürler.
     
  3. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    evet çiğ et mantıklı değil fakat izlediğim bir belgeselde eğer biber çok acı ise sanırım kimyasal olarak bir pişme söz konusu

    çünkü buna benzer çiğ etli yemekleri meksikada ve hindistanda da yapıyorlar ve çok çok acı biber ile marine edip yiyorlar

    ki bakılırsa 1 saat acı biberle yoğurma söz konusu
     
    Azi bunu beğendi.
  4. Powertattoo
    Offline

    Powertattoo Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Body Art
    Yer:
    Ayvalık
    minumum 1 saat bazen 1.5 veya 2 saati de bulabiliyor . Ayrıca tadında hiç çiğ et tadı yok . ve sıcak su ile yoğruluyor
     
  5. ispirstyle
    Offline

    ispirstyle Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2012
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    13
    İsotu sıcak su ile birleştirip ete döktüğümüzde ve o uzun süreli yoğurma sürecinden geçtiğinde pişmiş vazifesi görüyor zaten sonra kolay kolay sindirilmez.
     

Sayfayı Paylaş