250 gram çökelek orta boy soğanın yarısı pul biber isteğe göre zeytinyağı. .. zeytinyağını tavaya koyup, küçük küçük doğradığımız soğanı rengi koyulaşacak kadar kavuruyoruz. yarım yemek kaşığı kadar pul biberle karştırıp, üstüne çökeleği boşaltıyoruz. bir kaç dakika da çökelekle birlikte kavuruyoruz.. dikkat edilmesi gereken nokta, zeytinyağını yakmamak. eğer doğal, sızma zeytinyağı varsa, bolca konulabilir. lezzetini arttırıyor.riveria varsa, bir yemek kaşığı yağ yeter. kuru çökelek bulabilirseniz, daha da lezzetli bişey çıkıyor ortaya.. içeriği, 80 gram protein, 13 gram yağ. maliyeti 2.5 lira. her ne kadar çökelek kazein olduğu için tercih edilmiyor olsa da, vücudun kazeine de ihtiyacı olduğunu unutmayalım. biyolojik değeri whey proteine göre yüzde 10 daha düşüktür. amino asit skoru aynıdır. wheydeki lösin oranı, daha yüksektir.wheyden farkı, whey hemen kullanılabilir bir protein olup, kas inşası için önem arzederken, kazein kas yıkımını önemli derecede önleyicidir. gün içinde ikisinin de alınması gerektiğini düşünüyorum. litrelerce süt içmektense, hem maliyet açısından, hem de midemizin rahatlığı açısından, çökelek de yenilebilir.yanlışım varsa lütfen düzeltiniz. --- Mesaj birleştirildi, 30 Ekim 2014 --- --- Mesaj birleştirildi, 30 Ekim 2014 --- üstelik öyle mideniz kalka kalka kendinizi zorlamaya da gerek yok yerken. çayla birlikte gayet güzel bir kahvaltı parçası.ben küçükken anam her gün yapardı